Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο - Advent Calendar

Τα παιδιά μεγάλωσαν και τα γλυκίσματα και τα παιχνίδια δεν φαίνεται να είναι αρκετά, για το Χριστουγεννιάτικο Ημερολόγιο, χώρια που η κρίση δεν επιτρέπει πολλά έξοδα.  Τι θα λέγατε αν φέτος, αντί για αντικείμενα δωρίζατε λίγο χρόνο στα παιδιά;
Μπορείτε να πάρετε φθηνές καρτούλες, από αυτές που βάζουμε στα δώρα και να κολλήσετε ή να καρφιτσώσετε πίσω τους σημειώματα, με υποσχέσεις για δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα παιδιά, έτσι ώστε οι δραστηριότητες της κάθε μέρας να αποτελούν μια πραγματική έκπληξη, π.χ. σήμερα στολίζουμε το δέντρο ή φτιάχνουμε κουλουράκια, ή πάμε να δούμε τις στολισμένες βιτρίνες ή επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ή φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους παπούδες ή μικρά σπιτικά κέικ για τους δασκάλους ή παιδικό ρεβεγιόν για τους φίλους τους κλπ.  Η ατμόσφαιρα προσφέρεται για τέτοιου είδους κοινές δραστηριότητες και αν συνδυαστούν έξυπνα και είναι ανάλογες με την ηλικία των παιδιών, θα μας φέρουν πιο κοντά, ενώ παράλληλα θα τα γεμίσουν γλυκειές αναμνήσεις, από τις μέρες αυτές, για να κουβαλούν πάντα μαζί τους.
Μπορείτε να ντύσετε ένα φύλλο styrofoam, που κοστίζει πάμφηνα, με κομμάτια από ύφασμα, που πάντα υπάρχουν στο σπίτι, αξιοποιώντας π.χ. ένα ρούχο που δεν φοράτε, μια κουρτίνα που είναι πολύ κοντή, μια παλιά μαξιλαροθήκη ή σε τελευταία ανάλυση και ένα κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος.  Θα χρειαστείτε μόνο λίγη κόλλα και μερικές καρφίτσες, για να δημιουργήσετε το "κάδρο" πάνω στο οποίο μπορείτε να καρφιτσώσετε τις καρτούλες με τις υποσχέσεις.  Σε κάποιες από αυτές, αν βρεθείτε σε αμηχανία και δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάποια δραστηριότητα, μπορείτε να καρφιτσώσετε σποραδικά και μικρά χαρτονομίσματα, για να τα ξοδέψουν σε ότι θέλουν.
Τέλος, αφήστε και τα παιδιά να συμμετάσχουν στην δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Ημερολογίου.  Κρατώντας μυστικές τις δραστηριότητες, μπορείτε να τα απασχολήσετε, να βοηθήσουν με την διακόσμηση του κάδρου, να κολλήσουν αυτοκόλλητα με τις ημέρες ή και να τις γράψουν με χρωματιστούς μαρκαδόρους.
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την άποψή σας για το άρθρο αυτό. Μας ενδιαφέρει!
Στείλτε το σχόλιο σας, το οποίο θα δημοσιευθεί σε λίγες ώρες. Link προς την ιστοσελίδα σας, είναι δεκτά.

FOLLOW US

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET
ΜΠΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Recent Posts Widget

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET
Επαγγελματικές Ιστοσελίδες, Διαφημιστικά banner, Καλάθι αγορών